Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Prometna varnost

Spoštovani starši in dragi učenci,

šola se trudi zagotavljati varno okolje za vse naše učence, tako znotraj šolskih prostorov kot tudi na poti v šolo in iz nje. Zavedamo se, da je prometna varnost ključnega pomena, zato želimo poudariti nekaj pomembnih vidikov glede varnosti v cestnem prometu.

Uporaba varnostnega pasu
Prosimo, da vedno uporabljate varnostni pas, ko se vozite v avtomobilu. Varnostni pas je eden od najučinkovitejših ukrepov za zaščito pred poškodbami v prometnih nesrečah. Otrokom pokažimo dober zgled s svojim ravnanjem.

Prečkanje ceste
Otroke spodbujajmo, da vedno uporabljajo podhod ali prehod za pešce pri prečkanju ceste ob šoli. Poučimo jih o pomenu varnega prehajanja in jim pokažimo pravilno ravnanje.

Evropski teden mobilnosti
V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, spodbujamo vse naše učence in njihove starše, da razmislite o alternativnih načinih prevoza v šolo. Kolo, skiro, ali hoja so odlični načini za zmanjšanje prometnega obremenjevanja in izboljšanje zdravja ter okolja.

Skrb za prometno varnost je skupna odgovornost, ki jo delimo vsi. S temi preprostimi ukrepi lahko prispevamo k večji varnosti v cestnem prometu in bolj zdravemu okolju.

Hvala, ker se pridružujete našim prizadevanjem za varno in trajnostno šolsko okolje.

S spoštovanjem,

mag. Jure Radišek,
ravnatelj

 

Dostopnost